Bemutatkozás


Az ólombetűktől a digitális nyomtatásig

Üdvözlöm a honlap látogatóit. Hegyi Márton vagyok, a békéscsabai Rózsa Ferenc Gimnáziumban érettségiztem, és szereztem kéziszedő szakmunkás bizonyítványt 1972-ben. Azon melegében a gyomai Kner Nyomdába kerültem, ahol magasnyomó, évekkel később ofszet gépmester szakmunkás lettem. A fent nevezett nyomdában 23 évet töltöttem, amire mindig büszke leszek. Rendkívül változatos érdekes évek voltak, rengeteg Kner-minőségű könyv elkészítésében vettem részt.

Az u.n. rendszerváltás megnyitotta a lehetőséget a nyomdászatban is, ami az előző évtizedekben egyszerűen elképzelhetetlen volt a nyomdaipari vállalkozások előtt. Én is gondoltam egy merészet, és 1993-ban belevágtam a ”maszekolásba”, mégpedig lakóhelyemen, Mezőberényben, ahol ugyan létezett a Balta-féle nyomda, de elég régen, a 30-as években.

Egyik volt kollégám révén -akinek köszönöm- szert tettem egy használt ofszet gépre. Hát így kezdődött, 1993 nyarán. A nagy többséggel együtt én sem lettem milliárdos, de azért csak talpon maradtam.

Azóta, immár közel 20 éve folyamatosan bővítem az üzemet, igaz, hogy használt, de hadrafogható ofszetgépekről és egy magasnyomó gépről van szó, ami perforálásra, stancolásra és riccelésre is alkalmas. Utóbb - pár éve szert tettem egy digitális gépre is, ami számomra egy csoda.

A géppark így néz ki: 2 db vágógép, 1 db B/2, 4 db B/3, 1db A/3 alkoholos (főleg boríték nyomásra), 1 db magasnyomó, valamint a fent említett digitális SRA3 színes gép. Ezeken kívül természetesen alapkövetelmény a számítógépes háttér, ami rendelkezésre áll.

Az üzemben hárman dolgozunk immár 15 éve együtt, ami manapság nagy szó és szerintem - gondolom megrendelőink szerint is - a megbízhatóság és az egyenletes színvonal bizonyítéka.

Végezetül és összegzésül: folyamatos apró fejlesztésekkel jutottam a fent említett szintre, saját telephellyel rendelkezem, munkám hála Istennek, folyamatosan volt, van, és remélhetőleg lesz, habár a mostani nehéz - és ki tudja meddig tartó - gazdasági helyzet miatt a dolog nem könnyű. Ebben kérem a honlap látogatójának segítségét, hogy úgymond: próbálja ki szolgáltatásaimat, és akkor hátha megélünk mindketten.

A folyamatos együttműködésben bízva köszöntöm az oldal látogatóit: Hegyi Márton